Life moves pretty fast. If you don't stop to look around once in a while you could miss it - Ferris Bueller's Day Off

Kerstmis

Kerstmis vieren in stijl

kerstmis

Met Kerstmis vieren de christenen de geboorte van Jezus in Bethlehem.  In West Europa wordt 25 december als eerste kertstdag en 26 december als tweede kerstag beschouwd. Op kerstavond en eerste kerstdag vindt er in veel kerken een kerstnachtdienst plaats. Het is vaak een van de drukste kerkdiensten van het jaar in vele kerken.

Kerstboom

De kerstboom herinnert de christen aan de boom in het paradijs.  De kerstboomballen aan de vruchten waarvan Adam en Eva aten. De piek in de boom staat voor de ster die de Wijzen de weg wees naar de geboorte­plaats van Jezus.  Soms wordt de piek daarom door een ster vervangen.

Kerst-lekkernijen

Een kerstdiner is vaak een feestelijke en uitgebreide avondmaaltijd, die vaak samen met familie genuttigd wordt rond en tijdens Kerstmis. Het vleesgerecht kan fazant of kalkoen zijn, maar ook konijn of ree.

Wijnhandel Tastevin

Kerstdiner

Dat een feestelijk Kerstdiner niet heel ingewikkeld hoeft te zijn bewijst deze video. Er worden vier heerlijke gerechten voor je gekookt en je kan kiezen welke uitleg je interessant vindt om te bekijken. Kies je eerst voor de met kreeft gevulde pastarolletjes, of wil je toch liever zien hoe je een zeevruchtensoepje kan maken? Het hoofdgerecht, de parelhoen en croute is ook een aanrader. Als dessert wordt een ile flottante gemaakt, maar dan net even anders dan je hem al kent. Dus laat je inspireren door deze video en veel kookplezier gewenst!